В Україні видаватимуть нові водійські права. Погляньте, який у них вигляд (ФОТО)

Змінили й правила отримання посвідчення

В Україні оновили водійські права і змінили правила отримання посвідчення. Тепер документи будуть відповідати всім європейським вимогам. Про це повідомляє Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України у Facebook.

Незабаром інформація на правах буде зображатися у вигляді кодів, як в країнах Європейського Союзу, а не піктограм, як раніше.

Зокрема, відомо, що протягом трьох місяців у водійських правах почнуть з'являтися відмітки про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач у вигляді коду «78» в графі 12 посвідчення.

При наявності такої позначки водії зможуть управляти машиною тільки з автоматичною коробкою передач, а при її відсутності - з будь-якою. При цьому зміни не торкнуться тих водіїв, яким водійські посвідчення були видані раніше.

Також у вигляді кодів будуть показуватися:

  • медичні причини обмежень (окуляри – «01», слухові апарати – «02», протез – «03» і т. д.)
  • пристосування транспортного засобу (модифікована Трансмісія – «10», пристосована педаль зчеплення – «15», модифіковані гальмівні системи – «20» і т. д.)
  • донор органів – «115»
  • дублікат прав – «71» і так далі

Також оптимізовано процес прийняття іспитів. Зокрема, тепер, щоб отримати одночасно дві категорії прав, потрібно скласти іспити за вищою з них (крім категорій B1, B, BE).

При відкритті категорій С і С1 теоретичний і практичний іспити здаються тільки по категорії С. При отриманні нижчої категорії прав або категорії з причепом (ВЕ, В1Е, СЕ, С1Е, DE, D1E) водіям більше не потрібно надавати додаткові документи, які підтверджують навички управління - вони будуть підтверджуватися за посвідченням водія.

Термін дії успішної здачі теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС збільшили до двох років. Але при цьому він діє не довше, ніж термін дії свідоцтва про закінчення закладу з підготовки водіїв.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень