Україна буде повністю забезпечена власною картоплею. Відомо і про її ціну

Бульби, кажуть, цього року має бути вдосталь

Україна цього року буде забезпечена картоплею. Її вартість буде прийнятною й зростати не має. Таку думку висловив у коментарі «УНН» заступник директора з наукової роботи з питань селекції та насінництва Інституту картоплярства НААН України Микола Фурдига, коментуючи цьогорічний урожай.

– Потрібно враховувати той фактор, що десь на 30% менше посадили, але багато людей виїхало – це теж потрібно враховувати. Кліматичні умови склалися передусім так, що на початку вегетації була мала кількість опадів і картопля зав'язала менше бульб, але коли пішли дощі, то вони стали більшими, – розповів Фурдига.

Він зазначив, що в Сумській, Харківській, Чернігівській та частині Київської області картоплю посадили з запізненням, адже проводили розмінування.

Однак це значить, що це погано.

– Україна буде забезпечена картоплею цілком та повністю. Ціна буде прийнятною і не буде рости. Я думаю, що в межах 7-8 грн будуть оптові ціни в період заготівлі, - каже Фурдига.

Окрім того, він прокоментував імпорт картоплі. Каже, через здорожчання валюти її буде просто економічно невигідно завозити. Та й власних запасів нам повинно вистачити.

– Урожай буде не найкращий, як у минулих роках, але буде достатній, щоб задовольнити потреби населення, - запевняє науковець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень