Українців, які добре зароблять, зобов’яжуть платити новий податок

Йдеться про тих, хто працює закордоном

В Україні є декілька резервів податкових надходжень, зокрема — $12 млрд, які надходять від українців, які виїхали працювати за кордон, розповів в інтерв'ю журналу НВ розповів глава Державної податкової служби Олексій Любченко.

Перший резерв — це $12 млрд, які надходять в Україну від тих людей, які виїхали, на жаль, працювати за кордон. Ці $12 млрд надходять в Україну, з них 11 млрд, але гривень, тобто в 30 разів менше, — задекларовані. Там 100% мають всі подати декларацію, — розповів Олексій Любченко.


Проте наразі про точну ставку оподаткування нічого не повідомляють. Загалом розмова з виданням відбувалася на тему податкових надходжень. Так Любченко розповів, що нині не розглядає малий бізнес і ФОП як джерело податкових надходжень.

Олексій Любченко

Натомість ще одним джерелом податкових надходжень Олексій Любченко назвав реалізацію плану BEPS (Base Erosion and Profit Shifting, — план дій ОЕСР з протидії догляду бізнесу від податків за допомогою виведення прибутку і розмивання бази оподаткування):

Ще на $90 млрд ми бачимо операції, які підлягають контролю згідно з законом. Там нам треба займатися через міжнародне оподаткування. Ось там і будемо займатися. І під це ми розбудовуємо у межах єдиної юрособи всю нашу концепцію адміністрування. Тому у мене зараз великий виклик — створити підрозділ осіб на 30. Знайти тих людей, які розуміють трансферне ціноутворення, вміють виявляти й руйнувати схеми, розуміють взагалі, що це таке, — додав глава ДПС.

Усе інтерв'ю НВ – тут

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень