Масштабні пільги для українців, з'явився документ: звільнять від податків

Буде, як у Франції та Іспанії

Нові масштабні пільги очікують на українців.

Це передбачено законопроєктом «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму і креативних індустрій», який президент Володимир Зеленський подав у Верховну Раду.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, інформує POLITEKA. Зазначається, що проэкт закону поданий як невідкладний.

Очікується, що в результаті дії законопроэкту, театральні вистави, концерти, виставки, кінофільми та екскурсії в україномовній версії стануть доступними як для виробників, так і для кінцевого споживача.

Крім того, документ повинен сприяти розвитку сфери культури, туризму і креативних індустрій, і буде сприяти динамічному розвитку цих галузей.

Законопроэктом передбачено:

звільнення від податку на прибуток підприємств та ПДФО культурних грантів, наданих для проектів та програм у сфері культури, туризму і в секторі креативних індустрій;

 

пільгова ставка ПДВ у розмірі 7% для більшої доступності театральних вистав та концертів, виступів художніх колективів, артистів, а також виставок, кінематографічних прем'єр, екскурсій у музеях та зоопарках, культурних заходів;

 

зменшення до 7% ПДВ на розповсюдження та показ фільмів, адаптованих україномовної версії інклюзивної призначення, а також зі спеціальними українськими субтитрами;

 

з 2023 до 2025 року - тимчасове звільнення від ПДВ послуг з розповсюдження та показу національних фільмів та іноземних фільмів, дубльованих або озвучених державною мовою на території України і адаптованих україномовної версії;

 

звільнення від ПДВ ввезення в Україну товарів, які є національним кінематографічним спадщиною, і продовження до 2025 року звільнення від ПДВ операцій з постачання та виробництва національних фільмів.

Наголошується, що зниження ставки ПДВ для культурних і креативних індустрій практикується у багатьох країнах Європи та світу, зокрема у Франції та Іспанії. І, як показує їхній досвід, це дає додатковий поштовх розвитку культури, особливо в умовах кризи.

Видання нагадує, що майже половина (49%) представників бізнесу в Україні вважають, що їхньому розвитку заважає саме рівень податкового навантаження. Про це свідчать результати незалежних досліджень, проведених громадськими організаціями і європейськими бізнес-спільнотами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень