Українці виходять на пікет в Італії на підтримку нашого військовослужбовця

Вимагають справедливого вироку для Віталія Марківа

За повідомленням Радіо Свобода,

У вівторок, 3 листопада, в апеляційному суді присяжних Мілана відбудеться вирішальне засідання щодо розгляду оскарження вироку 31-річному українському військовому Віталію Марківу.

У липні 2019 року суд присяжних міста Павії засудив солдата Національної гвардії України до 24 років ув’язнення, визнавши його причетним до загибелі двох іноземних репортерів під час мінометної атаки на Донеччині.

Віталій Марків під час одного із судових засідань в Італії

Інцидент стався 24 травня 2014 року неподалік Слов’янська, окупованого тоді проросійськими бойовиками під проводом Гіркіна-Стрєлкова.

Очікується, що двоє суддів і шестеро присяжних засідателів оголосять остаточний вердикт чи проміжне рішення. Гіпотетично вони мають три варіанти:

– скасувати вирок попереднього суду в Павії і остаточно виправдати Віталія Марківа, як вимагає сторона захисту бійця та Україна;

 

– підтвердити цілком і повністю вердикт суду першої інстанції, як цього просить генеральна прокуратура Мілана;

 

– підтвердити вирок присяжних у Павії, але змінити формулювання злочину та скоротити термін покарання Марківа.

У разі відмови від одного з цих варіантів суд може схилитися до четвертого, проміжного рішення: долучити до матеріалів справи нові виправдувальні докази від захисту й заслухати нових свідків або ж провести додаткове розслідування з виїздом на місце інциденту та проведенням балістичної та звукової експертиз, як просить сторона захисту.

За такого розвитку ситуації апеляційний процес затягнеться.

Міністр МВС Арсен Аваков на судовому засіданні у справі Марківа в Італії

Нагадаємо, обвинувачення представило суддям і присяжним у Мілані попередню версію трагічного інциденту.

Прокурор стверджує, що підсудний Віталій Марків сам не стріляв з міномета, але він «допомагав тим, хто із них влучив, уразивши цивільних громадян, які були без зброї».

На переконання прокуратури, український боєць, озброєний автоматом АК-74 з оптичним прицілом та маючи радіопередавачі, відіграв роль «навідника» для військових ЗСУ, які потім відкрили мінометний вогонь з позиції на горі Карачун по цивільних жертвах біля керамічного заводу на окупованій бойовиками території.

Захист наполягає на версії мінометної атаки з боку сепаратистів або ж загибелі репортерів унаслідок перехресного вогню з обох боків, коли за воєнних обставин неможливо встановити, чиї постріли смертельно уразили жертв.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень