Фокін заявив, що не бачить жодних підтверджень війни саме між Росією та Україною на Донбасі (3 ФОТО)

Аваков на це заявив, що Фокін – «Мерзавец»

Колаж від "Солідарна молодь Рівненщини"

Заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі в Мінську Вітольд Фокін заявив, що не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією.

Свою заяву Фокін зробив 29 вересня на засіданні комітету Верховної Ради з державного будівництва

«Щодо війни. Я не політик. Зробити якесь визначення цього я не можу. Бо жодного підтвердження того, що там ведеться війна між Україною та Росією, поки що я не бачу».

За словами Фокіна, проти Збройних сил України на Донбасі воюють найманці з майже 30 країн світу, зокрема за активної підтримки Російської Федерації.

Він не змінив своєї думки і досі вважає, що на Донбасі потрібно провести місцеві вибори, оголосити загальну амністію, бо вона «деморалізує противника».  

 

При цьому Фокін додав, що альтернативи мінським угодам не існує, хоча йому багато положень угод не подобаються.

Вітольд Фокін

Нагадаємо, Фокіна запросили на засідання комітету саме через заяву про амністію та особливий статус Донбасу, яку він зробив 29 серпня, тобто ще місяць тому.

Тоді Вітольд Фокін заявляв, що без оголошення «загальної амністії» складно буде розраховувати на встановлення повноцінного миру на Донбасі. При цьому він зазначив, що така амністія не означає прощення для тих, хто вбивав і здійснював насильство.

 

Також Фокін вважає, що на непідконтрольній території Донбасу можна сформувати міжнародний тимчасовий уряд ООН для проведення там місцевих виборів.

Арсен Аваков

При цьому міністр МВС Аваков закликав сьогодні «гнати Фокіна».

У себе у Фейсбук він написав російською:

«Фокин, на войне, которой, как вы говорите, нет – погибли тысячи наших Солдат и гражданских. Скажите это семьям погибших от русских градов под Саур-Могилой и Иловайском!?... Мерзавец.
 

«Их там нет» — это слова Путина, а не представителя Украины.

 

Махрового идиота нельзя прятать за старостью. Немедленно гнать, как минимум, снова на пенсию.»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень