Українці отримають нові платіжки за доставку газу. Дехто - значно більші

Абонплату за газ перерахують

Уже з 1 січня 2021-го в Україні перерахують розмір рахунків за доставку газу для всіх споживачів.

Наразі, споживачі оплачують рахунків з урахуванням обсягів споживання у 2019-му, а наступного року суму перерахують вже за даними за цей рік.

Розмір такої абонентської плати розраховують наступним чином — увесь газ у кубометрах, який спожило домогосподарство, множать на тариф і ділять на 12 місяців. За основу береться обсяг споживання газу протягом "газового року". Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня.

Тариф у кожного облгазу свій, уточнює OBOZREVATEL. Він залежить і від протяжності труб, і від зарплат на підприємстві, і від супутніх витрат. У середньому тариф коливається близько 1 грн. Ті, хто використовують газ для опалення, можуть вносити близько 100-300 грн абонплати, якщо блакитне паливо використовують тільки для приготування їжі, оплата може становити близько 20 грн.

Зараз ми платимо з урахуванням обсягів споживання з 1 жовтня 2018-го по 30 вересня 2019-го. А з 1 січня будемо платити з розрахунку того газу, який витратили з жовтня 2019-го по кінець вересня 2020-го.

Якщо ви в цей період витрачали більше, то виросте й сума в платіжках. Якщо ж економили, то, найімовірніше, зможете платити менше.

За матеріалами OBOZREVATEL

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень