Україна зобов'язалася стимулювати громадян до пізнішого виходу на пенсію

У межах співробітництва з МВФ

Україна зобов'язалася «стимулювати більш пізній вихід громадян на пенсію».

Про це йдеться у меморандумі про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом, опублікованому 11 червня, передає «Гордон».

Ми продовжимо впроваджувати заходи пенсійної реформи, запроваджені у 2017 році, спрямовані на забезпечення кращих пенсій, при цьому забезпечуючи фінансову стабільність пенсійної системи.

 

Ця реформа мала на меті захист людей похилого віку від бідності, уповільнення припливу нових пенсіонерів унаслідок створення стимулів для більш пізнього виходу на пенсію, застосування єдиних підходів щодо пенсійних виплат незалежно від професійної приналежності та забезпечення стимулів для участі в пенсійному страхуванні та сумлінної сплати страхових внесків, – йдеться у документі.

У межах співпраці з МВФ Україна також зобов'язалася утримуватися від введення нових спеціальних пенсій або пільг, від подальшого дискреційного збільшення виплат та ухвалення змін, «які б призвели до зниження ефективного віку виходу на пенсію».

Також офіційний Київ має намір закріпити у законі «Про обов'язкове пенсійне страхування» норму про щорічну індексацію пенсій.

Нагадаємо, що пенсійна реформа набула чинності 11 жовтня 2017 року. Тодішній віцепрем'єр Павло Розенко у листопаді наступного року говорив, що з 2019 року в Україні щороку відбуватиметься автоматичне «осучаснення» пенсій.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень