Україна переходить на ID-паспорти

Відсьогодні чинності набуває закон про перехід на ID-паспорти з біометрією

Цей закон необхідно було прийняти для лібералізації ЄС візового режиму для України.

  • Законом передбачено запровадження обов'язку оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку і введення нового документа, а також карти трудового мігранта як документа, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства.
  • У паспорти громадян України, які досягли 18-річного віку, буде вбудований безконтактний електронний чіп, в який будуть вносити засоби електронного цифрового підпису. Паспорт буде оформлятися на чотири роки особам, які не досягли 18 років, іншим – на 10 років.
  • Віднині для оформлення закордонного паспорта, дипломатичного, службового й низки інших документів будуть використовуватися відцифровані відбитки пальців рук. Для оформлення паспорта громадянина України відцифровані відбитки пальців будуть вносити виключно за згодою особи.
  • Відсьогодні неможливо продовжити термін дії закордонного паспорта. Якщо закінчився термін дії закордонного паспорта - оформлюється новий документ.
  • В той же час закордонні паспорти, термін дії яких продовжено, будуть залишатися дійсними на термін, на який вони були продовжені.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень