Угорщина заблокувала Україні пакет допомоги від ЄС на 18 млрд євро, – ЗМІ

Країна-гній: як звучать деякі лайливі вирази – мадярською

Угорщина ще раз довела, що є, посутньо, нашим ворогом та служить інтересам РФ. На цей раз ідеться про гроші. Гроші вкрай необхідні воюючій Україні для покриття фінансових розривів та підтримки інфраструктури й соціальної сфери.

Як повідомляє видання Bloomberg, міністр фінансів Угорщини Міхай Варга навідріз відмовився підтримувати вже фактично підтриманий рештою ЄС пакет фінансової допомоги для України на суму в 18 млрд євро.

Віктор Орбан -- великий друг Пуціна

Угорський представник під час засідання у Брюсселі заявив своїм колегам, що не підтримає надання фінансової допомоги Україні, добре знаючи, що цей пакет потребує одностайної згоди представників усіх 27 країн ЄС.

Обійти позицію Угорщини поки що не є можливим, тож тепер Європейська комісія запропонує надати Києву певні пільгові кредити, але це потребуватиме додаткового фінансування з бюджету ЄС.

Міхай Варга -- міністр фінансів Угорщини

Що буде з самими 18-ма мільярдами - допоки незрозуміло. Дехто припускає, що Угорщина, можливо, намагається вициганити щось для себе й, коли отримає від ЄС те, чого хоче, то й погодить саму фінансову допомогу для України.

Тим часом люди в соцмережах розпитують одне в одного, як звучить лайка угорською, аби адекватно передати мадярам, що ми про них думаємо.

Знавці пропонують такі варіанти:

модіор кечке - мадярська коза
медє пічабо - йдидовагіни
ловфос  - кінськийпрутень
бозмек - відбути статевий стосунок
пуффобе - заткни пельку

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень