Мер Вараша «воює» з журналістами (ВІДЕО)

У цьому його звинуватив депутат міськради Вараша Сергій Денега

Журналіст Юлія Крищук (зліва) і міський голова Вараша Сергій Анощенко (крайній справа)

Причиною цього стало те, що мер Вараша раптом почав вимагати від журналістів для доступу до публічних заходів міської ради акредитації і, зокрема, пред’явлення акредитаційних посвідчень. Таку його вимогу до журналістки Юлії Крищук з телеканалу Рівненської АЕС «Енергоатом»  під час однієї з сесій міськради зафіксували на відео:

Чому раптом міський голова почав вимагати акредитації від журналістів – розповідає депутат міськради Вараша Сергій Денега:

На  мою думку, міському голові дуже не подобається, як висвітлюють події у  міській раді, в сесійній залі. А саме, як це робить телеканал «Енергоатом». У нього були претензії саме до них. І вимога акредитації, про яку він згадував, була спрямована саме до них. Ще у 2011 році було прийнято рішення міської ради про цю акредитацію і він його десь знайшов спеціально для цієї ситуації і почав маніпулювати тим, що нібито акредитація – це якийсь дозвіл. Почав задавати їм запитання: хто ви такі, чому вас не знаю, ви журналісти чи не журналісти, чи люди з мікрофоном незрозумілі.

Сергій Денега вважає, що нелюбов мера Вараша до телеканалу зумовлена особистою неприязню до гендиректора Рівненської АЕС Павла Павлишина, корені якої сягають часу, коли ще Сергій Анощенко був головою незалежної профспілки на РАЕС.

Почути думку міського голови Вараша з цього приводу поки не вдалося. Адже вчора він не міг спілкуватися, бо вів прийом громадян, а сьогодні перебуває у відрядженні.

Між тим, як говорить закон про інформацію, відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить влада. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень