Референдум у Вараші - незаконний

Проведення референдуму у Вараші є незаконним. Про це повідомила керівник рівненської юстиції Іванна Смачило. Вона зазначає, що згідно Конституції України правовий порядок в Україні грунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Тобто підготовка до проведення місцевих референдумів на території країни можлива лише після прийняття Верховною Радою відповідного закону:

Якщо проаналізувати як це буде відбуватися, підготовка бюлетнів та інші організаційні дії, з приводу такого референдуму, це ж буде використання реєстру виборці я так розумію. Але реєстр виборців це є державна власність і це також буде порушенням з боку місцевої влади міста Вараша. Тому я вважаю, що такі дії є незаконними і це волевиявлення, якщо воно відбудеться і якщо будуть встановлені якісь результати ті чи інші, вони за собою жодних наслідків тягнути не будуть. 

За словами Іванни Смачило, наразі намір проведення референдуму щодо обговорення назви міста Вараша вважатися порушенням закону не може бути, оскільки це лише намір.

Нагадаємо, що проект рішення щодо проведення міського референдуму 29 січня 2017 року вже оприлюднили на офіційному сайті Варашської міської ради. Хоча її керівники досі вперто називають її Кузнецовською.  

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень