У сусідній області чоловік після своєї смерті врятував два життя (ФОТО)

Його серце й нирку пересадили

Унікальні операції з пересадки серця і нирки провели у ковельській лікарні, що на Волині.

Про це повідомила засновниця ГО «Всеукраїнська платформа донорства «iDonor» Ірина Заславець на своїй сторінці у Facebook.

Одного пацієнта звати Святослав. Йому 59 років. У минулому він - водій швидкої допомоги. Пережив два інфаркти, останній – на роботі. Тиждень із болем в грудях він іще возив і носив пацієнтів, не підозрюючи, що серце критично «вражене». Йому сказали – врятує лише трансплантація.

Інший пацієнт – Дмитро. Йому 40 років. Він військовий на пенсії, який вчить дітей рукопашного гопака, очолює національно-патріотичний центр «Волинська Січ». Два роки Дмитро був на гемодіалізі. У надії отримати донорський орган об’їздив багато міст. І розповів, що навіть уявити не міг, що його врятують вдома, у Ковелі, повідомляє ВолиньPost.

Чоловікові, який після смерті врятував двох людей, було 42 роки. Він теж колись був військовим. Помер від інсульту. Його дружина, сестра і мама дали згоду на донорство. Їм, кажуть лікарі, навіть не довелося довго розповідати про важливість такого рішення, вони погодилися одразу, бо захотіли, щоб навіть після смерті їхня рідна людина продовжила жити.
 

Пам’ять чоловіка, перш ніж взяти його органи, в операційній вшанували хвилиною мовчання. А в реанімації обидва пацієнти дякували рідним за це їхнє рішення.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень