«Дякую за моє друге життя», - волинянка, якій зробили першу в Україні посмертну пересадку нирки (ФОТО/ВІДЕО)

Ковельське МТМО

Волинянка Тетяна Рудаєва, якій ковельські медики зробили першу в Україні посмертну пересадку нирки, дякує сім`ї донора за те, що дали згоду на операцію.

Про це, як пише Волинь Post, йдеться на сторінці IDonor: Всеукраїнська платформа донорства у фейсбуці.

Тетяна Рудаєва стала першою пацієнткою в Україні, якій в Ковельському МТМО пересадили нирку посмертно.

Як відомо, в Ковелі це була перша посмертна трансплантація органу. Жінка розповідає, що хвороба спіткала її раптово і вона вже готова була опустити руки, але все ж отримала шанс на життя.

«Мене звати Таня Рудаєва, і скоро мені буде 35. В моєму житті все було добре, ну як у всіх. Ходила на роботу, все йшло своєю чергою, аж раптом в мене впав гемоглобін.


Після аналізів та десятків обстежень все говорило про те, що в мене хворі нирки», - розповідає жінка.

Далі були місяці в лікарняних палатах, різні ліки, але все марно – запустити орган не вдавалося.

Жінка вже готувалася до поїздки в Білорусь, де оперували багатьох пацієнтів зі схожими діагнозами, але дізналася, що пересадку нирки зробили в Ковелі.

«Це дало мені надію, що не доведеться їхати в іншу країну на довгий час та возитися з документами. Тож я вирішила приїхати в Ковель і розпитати деталі.


Як мінімум, я недалеко живу, адже я сама з Володимира-Волинського. Врешті решт, нам з чоловіком вдалося поговорити з Олегом Олеговичем і його командою, вони мені дуже сподобалися, всі справжні професіонали своєї справи. Вони мені все розказали, детально пояснили, що робити далі, які аналізи потрібно здати», - пригадала пацієнтка.

Після того, як всі необхідні аналізи зробили, Тетяні Рудаєві повідомили, що для неї є потенційний донор.

В черзі жінка була фактично тиждень.

«Вже зараз я можу сказати, що дуже щаслива.


І найголовніше – я так невимовно вдячна родині, яка дала згоду на вилучення органу, дуже вдячна їм за те, що вони повернули мене до нормального життя!


Також хотіла б звернутися до всіх: я розумію, що це дуже важко втрачати своїх близьких. Але якщо людині вже дійсно констатована смерть мозку і вже не можливо її врятувати, то чому б не допомогти іншим.


Одна людина може врятувати одразу декількох інших. Ще раз хочу подякувати тій родині за те, що вони дали згоду і моє друге життя!» - каже Тетяна Рудаєва.

Натисніть плей, для перегляду відео

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень