У США офіційно стартував Різдвяний сезон

Головна різдвяна ялинка США запалала вогнями поблизу хмаросяга "Рокфеллер-центр" в Нью-Йорку

Вісімдесят третя щорічна церемонія, яка дала офіційний старт різдвяному сезону, пройшла рано вранці за київським часом, зібравши кілька тисяч глядачів.
Героїнею цієї зими стала ялинка 24 м заввишки і близько 10 т завважки, яка виросла в штаті Нью-Йорк. Вік дерева - близько 80 років. Як повідомляє нью-йоркський сайт міських заходів NYC.com, на її прикрашання пішло більш ніж 30 тис. різнокольорових лампочок по 7,5 Вт і 8 км дроту. Верхівку дерева вже більше десяти років увінчує біла кришталева зірка у 3 м в діаметрі від компанії Swarovski.
Вибирати головну ялинку країни розпочинають заздалегідь. Протягом року люди з усієї країни надсилають фотографії дерев, які вони готові надати "Рокфеллер-центру". Дерево має бути від 10 до 20 м завширшки і не менше 22 м заввишки. Цим параметрам відповідає ялина звичайна, яка традиційно зустрічається в природі північної Європи. У США такі дерева насаджувалися.
Традиційна різдвяна церемонія проходить на невеликій площі біля "Рокфеллер-центру" в останні дні листопада чи на початку грудня. Цього року нью-йоркська погода не відповідає настрою зимового свята. Останні кілька днів в мегаполісі йде невеликий дощ, однак, незважаючи на це, поліція заборонила глядачам проносити парасолі. На місці проведення заходу також не дозволено мати із собою рюкзаки і габаритні сумки.
Щоб вмістити всіх глядачів, були перекриті кілька вулиць поблизу "Рокфеллер-центру": з 48-ї до 51-ї між П'ятою і Шостою авеню. У цьому районі було посилено присутність охоронців правопорядку. Однак, як запевнили напередодні в поліції Нью-Йорка, підстав говорити про реальні загрози немає.
Церемонії запалювання вогнів передували виступи Стінга, Мері Джей Блайдж, Андреа Бочеллі, одного з найстаріших жіночих танцювальних колективів The Rockettes та ін.
Ялинка радуватиме містян і туристів до 7 січня 2016 року. Після цього розпиляною її передадуть благодійній організації. У попередні роки до різдвяної ялинки поблизу "Рокфеллер-центру" щодня приходили до 750 тис. людей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень