У Рівному з’являться приватні дитсадки

Приватні садочки можуть стати реальністю у Рівному після затвердження нового санітарного регламенту для дитсадків.

Нагадаємо, напередодні про затвердження регламенту повідомили у Міністерстві освіти і науки України. Зокрема про це написала нещодавно призначений міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Як розповіла нам начальник відділу дошкільної освіти міського управління освіти Галина Ремезович, освітяни направляли свої листи і звернення до Міністерства із проханням спростити санітарні вимоги при створені нових садків ще у 2012 році:

Нарешті нас почули. Поки звернення щодо відкриття садків ще немає. Чого раніше не могли, тому що забезпечити відкриття груп чи там закладів з дотриманням санітарних правил, якими вони були, було нереально. Ми за то щоб існували різні форми і типи закладів, щоб дітки усі забезпечені. Оскільки народжуванність у Рівному, навіть порівняти із сусідами Луцьком і Тернополем то явно тисячя різниця дітей є. У нас більша народжуваність у нас більше дітей, які проживають у Рівному, - говорить Галина Ремезович.

До слова, на сьогодні у Рівному навантаження на одне місце у садочку складає 160 дітей. У черзі перебуває близько 7 тисяч малят, щоправда, це і новонароджені рівняни, а дошкільна освіта охоплює дітей від 3 років.

Нагадаємо, відповідно до нового санітарного регламенту дитячих садочків, там можна буде використовувати двоярусні ліжка, здавати постіль у пральню за межами дитсадка, а їжу замовляти. Прикметно, що після інфекційного захворювання дітей у садок приймають із довідкою від поліклініки чи лікарні, де перебувала малеча, а після пропуску з інших причин довідку не вимагатимуть.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень