У Рівному з’являться приватні дитсадки

Приватні садочки можуть стати реальністю у Рівному після затвердження нового санітарного регламенту для дитсадків.

Нагадаємо, напередодні про затвердження регламенту повідомили у Міністерстві освіти і науки України. Зокрема про це написала нещодавно призначений міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Як розповіла нам начальник відділу дошкільної освіти міського управління освіти Галина Ремезович, освітяни направляли свої листи і звернення до Міністерства із проханням спростити санітарні вимоги при створені нових садків ще у 2012 році:

Нарешті нас почули. Поки звернення щодо відкриття садків ще немає. Чого раніше не могли, тому що забезпечити відкриття груп чи там закладів з дотриманням санітарних правил, якими вони були, було нереально. Ми за то щоб існували різні форми і типи закладів, щоб дітки усі забезпечені. Оскільки народжуванність у Рівному, навіть порівняти із сусідами Луцьком і Тернополем то явно тисячя різниця дітей є. У нас більша народжуваність у нас більше дітей, які проживають у Рівному, - говорить Галина Ремезович.

До слова, на сьогодні у Рівному навантаження на одне місце у садочку складає 160 дітей. У черзі перебуває близько 7 тисяч малят, щоправда, це і новонароджені рівняни, а дошкільна освіта охоплює дітей від 3 років.

Нагадаємо, відповідно до нового санітарного регламенту дитячих садочків, там можна буде використовувати двоярусні ліжка, здавати постіль у пральню за межами дитсадка, а їжу замовляти. Прикметно, що після інфекційного захворювання дітей у садок приймають із довідкою від поліклініки чи лікарні, де перебувала малеча, а після пропуску з інших причин довідку не вимагатимуть.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень