У Рівному зменшують витрати газу

І на останній сесії міськради дозволили підприємству «Рівнетеплоенерго» замінити газові котли на твердопаливні

Але лише у двох котельнях: на вулицях Чорновола,74-В та Соборній, 225-К.

А ось здійснити таку заміну у котельні на вулиці Герцена, 5-А міськрада не дозволила. Бо проти цього виступили тутешні мешканці. Вони повідомили, що тут уже без дозволів встановили і навіть випробували твердопаливні котли, і що викиди від них загрожують здоров'ю людей. Міський голова Володимир Хомко порадив «Рівнетеплоенерго» щодо цієї котельні:

Домовляйтеся з людьми, переконуйте. Покажіть, що це їм вигідно.

І додав:

Щодо котелень, яким дозволили замінити обладнання, то якщо тільки буде скарга від мешканців, що є проблема з екологією, ми тут же зупиняємо той котел і переходимо назад на свої газові котли.

 

Ми нічим не ризикуємо. Ми нічого не вкладаємо. Вони встановлюють твердопаливні котли за свої кошти.

Перехід з газових на твердопаливні котли, пояснив міський голова, дозволить і теплопостачальникам заробити, і знизити тарифи на їхні послуги. Адже нині 80% зібраних коштів з людей за опалення «Рівнетеплоенерго» витрачає на оплату газу. Решта йде на оплату води, електроенергії і виплату зарплати працівникам. Тож знизити тарифи нема можливості. 

А ось твердопаливні котли зроблять вигідною теплопостачальникам подачу води влітку. Та й витрати міста на газ, каже Володимир Хомко, вдасться скоротити:     

За моїми розрахунками, ми споживали 117 мільйонів кубів газу у 2010 році. Зараз вийшли на 76 мільйонів. А після встановлення додаткових твердопаливних котлів вийдемо на 45 мільйонів. Тобто втричі майже зменшимо споживання газу. Це і державницька позиція, і нам вигідно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень