У Рівному збираються підвищити якість надання меддопомоги

У міському бюджеті на це бракує коштів, тому вирішили спробувати отримати гроші і з держбюджету

Амбулаторіям хочуть придбати електрокардіографи

Для цього міське управління охорони здоров’я розробило проект «Покращення якості послуг профілактики і первинної меддопомоги на базі амбулаторій сімейної медицини Рівного». У межах проекту планують для амбулаторій сімейної медицини закупити медобладнання.

Яке саме - розповідає начальник міського управління охорони здоров’я Рівного Вікторія Покоєвчук:

Це така сумка сімейного лікаря, де все є для попереднього профілактичного огляду. Це глюкометри, щоб провести скринінг цукру крові. Це електрокардіографи, яких стає недостатньо у наших поліклініках і центрах ПМСД. І ми запланували придбати 11 кардіографів на 11 амбулаторій. Це витратні матеріали для глюкометрів і кардіографів.

Окрім цього, за словами Вікторії Покоєвчук, заплановано придбати комп’ютери для лікарів, принтери. Також за кошти проекту хочуть замовити два відеоролики, які показуватимуть на телебаченні, друковані буклети, щоб інформувати населення про профілактику серцево-судинних хвороб, туберкульозу, цукрового діабету.

Так виглядає сумка сімейного лікаря

Цей проект, як поінформувала Вікторія Покоєвчук, подали на конкурс програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за кошт держбюджету у 2017 році. І він уже пройшов попередній відбір на рівні області. Тож до 31 січня влада Рівного має надати гарантії, що надасть з бюджету міста 10% загальної вартості проекту, що становить майже 743 тисячі гривень. Тому на найближчій сесії міськради Рівного депутати розглянуть питання про співфінансування проекту на 213 тисяч гривень у разі його перемоги на конкурсі. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: медицина
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень