Чи чекати скорочень і «зрівнялівки»: управління охорони здоров'я Рівного - про зарплати медиків з 1 січня

В управлінні охорони здоров’я Рівного ще не знають, як саме будуть платити зарплату медикам у зв’язку з підвищенням з 1 січня мінімальної зарплати у державі до 3200 гривень

Розповідає начальник планово-фінансового відділу міського управління охорони здоров’я Рівного Ірина Новак:

На вказане підвищення поки що ми маємо лише закон про Держбюджет. Підзаконних актів ще поки не отримали. Наказу міністерського не маємо, як ми маємо виплачувати цю заробітну плату. Тому  сказати, яка буде точно платня у цих працівників, я поки що не готова. Але якщо орієнтуватися на ту тарифну сітку, що ми маємо, то дуже знівельована різниця між низько оплачуваними працівниками й тими, що мають вищу кваліфікацію.

Ірина Новак каже, що "зрівнялівка" може виникнути через те, що, приміром, у працівника першого тарифного розряду ставка - 1600 гривень і йому доплачуватимуть, щоб зарплата становила 3200 гривень. В той же час 3200 гривень – це посадовий оклад працівника 14-го розряду. Тож незрозуміло, чи однаково тепер вони отримуватимуть. Хоча, зауважила вона, у медиків також є доплати за шкідливість роботи, за нічні чергування, роботу у святкові дні, за вислугу років.

Лікар з багаторічним стажем 13-го розряду нині має оклад 3030 гривень. Якщо багаторічний стаж, значить у нього буде вислуга років. Отже помножити на 1,3. Це буде із доплатою за вислугу років зарплата 4000 гривень. Можливо, за шкідливість ще надбавка буде, за роботу дільничним лікарем. Тому зарплата буде вища. Ми орієнтуємося на підвищення зарплати у цьому році на 40%

Керівник планово-фінансового відділу управління охорони здоров’я Рівного запевнила, що гроші на підвищення зарплат у  бюджеті є, тож, принаймні, нікого з медиків через зростання мінімальної зарплати не скорочуватимуть. І додала:

Чи не буде так, що медсестру урівняють у зарплаті з лікарем, з прибиральницею? Чекаємо з цього приводу додаткових наказів з Міністерства. Раніше такі прецеденти були. Тому ми намагалися встановлювати якісь додаткові стимулюючі доплати, надбавки і коригувати цю зарплату, щоб дійсно була якась диференціація.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень