У Рівному пенсіонерка поселилася у міськвиконкомі

Вона вимагає поліпшення житлових умов

Фото Юлії Мініч з соцмережі Фейсбук

64-річна Антоніна Демчук (на фото) – інвалід І групи і вже 11 років мешкає у гуртожитку міста на вулиці Відінській, 10. Три роки вона намагалася приватизувати кімнату, у якій мешкає, навіть зверталася у суди. Але так і не змогла це зробити. Адже гуртожиток приватизувала фірма «Житлобуд-8», після чого нові власники усіма способами намагаються пенсіонерку вижити. Не добившись власної кімнати, Антоніна Демчук прийшла у міськвиконком Рівного і обіцяє тут жити, доки влада їй не придбає за бюджетний кошт малосімейну квартиру. Жінка вважає, що має право це вимагати, адже 27 років пропрацювала у комунальному підприємстві Рівного – нині вже неіснуючому - «Комуненергія», і, як інваліду, їй повинні поліпшити житлові умови.

Про те, в яких умовах живе нині, розповідає Антоніна Демчук:

Туалет загальний і у мене нога вже не згинається. Я не можу ним користуватись. Мені Галина Лисак «вибила» крісло-стілець. Я в хаті все – на відро. І це відро мені в одній руці треба винести, у другій – паличка. Воду я ношу у кімнату пляшками і над відром усе роблю. Центральний вхід до гуртожитку продали. Я вимушена спускатися на вулицю пожежними сходами, як у катакомби, з цією паличкою. На третій поверх, де живу, мені вилізти взагалі проблема. Я ледь туди доходжу.  

Антоніна Демчук каже, що загальною кухнею не користується після того, як її там побили, і як газ подорожчав, відмовилася від нього. Готує на електроплиті у кімнаті. Але і нею не завжди може приготувати їжу, бо у гуртожитку зникає часто електропостачання. Причина цього – те, що мешканці через слабке опалення вмикають багато електрообігрівачів. Півбатареї гріє, пів - не гріє. Також нема у гуртожитку, де попрати.

З рідних у Антоніни Демчук – тільки син. Але він з сім’єю живе в орендованій квартирі, тому не може забрати до себе.

Пенсіонерка каже, що їй на малосімейку могли вже давно виділити по 80 тисяч гривень з міського та обласного бюджетів. Мовляв, влада розкрадає значно більші суми.

Антоніна Демчук розмістилася на першому поверсі міськивконкому біля чергового і каже:

Я оголосила безстрокову акцію. І буду тут, доки мене не прилаштують десь, щоб у мене були умови проживання. Або Хомко хай готує яму, труну і мене хоронить. Бо від нього все залежить. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень