У Рівному настав «День тиші»: що варто знати кожному виборцю

Від опівночі будь-яка агітація карається законом

Законодавством визначено певний період, у який заборонено проводити передвиборну агітацію, а також оприлюднювати результати соціологічних досліджень, оскільки вони можуть вплинути на думку виборців. Поліцейські нагадують про відповідальність за порушення встановлених обмежень.

Так, стаття 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» чітко визначає, що

«передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування».

Окрім того, напередодні дня голосування і безпосередньо у цей день забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі; кандидатів в нардепи; розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів і телепередач чи інших публічних заходів.

За проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом чи в заборонених місцях, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 850 гривень і на посадових осіб - від 850 до 1360 гривень.

Правоохоронці закликають жителів Рівненщини дотримуватись чинного законодавства, а у разі виявлення порушень негайно інформувати про це поліцію.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень