У Рівному капітально відремонтують 16 ліфтів

Це підіймачі у багатоповерхівках на Ювілейному, Північному та Радіозаводі

Будинки обслуговують управлінські компанії. Тут досі не створили ОСББ і місто погодилося фінансувати капітальні ремонти підіймачів.

Загалом це 16 ліфтів у будинках за адресами:

вул. Данила Галицького, 9 та 9 А

вул. Волинської Дивізії, 19, 3 під'їзд

вул. Костромська 1, 2 під'їзди

вул. Гурія Бухала 6, 2 під'їзди 

вул. Степана Бандери 1-Б та 1-В

вул. Макарова, 8

вул. Дубенська, 46 

Ліфти тут ремонтуватимуть не лише місцеві фахівці, а й представники фірми зі столиці. Вони вже розробила проєктно-кошторисну документацію та готові приступити до роботи після укладання відповідних угод, пояснила заступниця начальника управління ЖКГ Олена Москальчук:

- Це вже точно.У перелік ліфтів включили ті, в яких завершується граничний термін експлуатації – 25 років. Зараз «Рівне ліфт» проводить ремонт на вулиці Данила Галицького, 9 А. Решту ліфтів ремонтуватиме «Ліфт буд спец монтаж». Це фірма з Києва. Вже під час роботи, по кошторисах побачимо, у скільки обійдеться ремонт кожного підіймача. І там по наявних сумах коштів орієнтуватимемось.

Додамо,

на капітальні ремонти ліфтів у поточному році міські депутати передбачили 4 млн гривень.

Як зауважила Олена Москальчук, після ремонтів управитель зможе укласти угоди з фірмами, які обслуговуватимуть ліфти:

- Обслуговування і капітальний ремонт – різні речі. Угоди на обслуговування ліфтів укладає управитель, чи ОСББ чи управлінська компанія безпосередньо з організацією ліцензованою. Капітальний ремонт можна проводити на замовлення замовника, у цьому випадку – міського управління житлово-комунального господарства – з будь-якою організацією. Тобто це не обов’язково та фірма, яка робила капремонт. На такий ремонт виділяють гроші з бюджету, а на обслуговування – беруть з квартплати.

Зі слів заступниці начальника управління ЖКГ, місто співфінансує ремонти ліфтів і мешканцям ОСББ. За програмою 80 на 20. Тобто 80 % суми дає місто, 20% - мешканці. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень