У Рівному — суд через непрацюючі ліфти (ВІДЕО)

А мешканці багатоповерхівок вимушені підніматися нагору пішки

Сотні споживачів у мікрорайоні «Північний» стали заручниками війни за ліфти. Чотири місяці зупинені з десяток ліфтів у будинках, які замість ЖКП «Перспективне», взялася обслуговувати компанія «Рівне Дім Сервіс». Там гроші зі споживачів збирають, але ліфтовикам не переказують. 

Вікторія Бурковська мешкає на 8 поверсі у будинку на вулиці Шухевича, 18. Сходами до квартири ледь піднімається - жінка на 9 місяці вагітності. Народження дитини чекає з острахом.     

«Швидка приїхати - приїде, але вони не піднімуться. Боїмося такої ситуації. Буде коляска, я не знаю, хто буде тарабанити. Чоловік після операції на спині — він не може».

А ще одна мешканка будинку Ольга Самчук додає:

«Кожна квитанція оплачена. Скільки виставлено, стільки оплачено.  Проблема в тому, що гроші не йдуть від обслуговуючої компанії до обслуговуючої компанії по ліфтах».  

Ліфтовики пояснюють - працювати у збиток не можуть. Керівна компанія заборгувала понад мільйон гривень. 

«Люди платять справно. Компанія отримує відшкодування за субсидіями, а це дуже великі суми. Куди вони їх дівають, запитайте у них, — каже директор «Арм-Еко» Андрій Єдін. — Міська рада Рівного підписала акт прийому-передачі майна ЖКП «Перспективне» та передала на обслуговування управляючій компанії «Рівне Дім Сервіс» житлові будинки, чим зобов’язала правонаступника погашати заборгованість та виконувати їх зобов’язання.

 

Однак  «Рівне Дім Сервіс» не погашає борг, а не заплатило жодної копійки за надані нами послуги з техобслуговування ліфтів. Майже 15 місяців «АРМ-ЕКО» обслуговує ліфти за свої власні кошти. «Рівне Дім Сервіс» ігнорує будь-які звернення та законні вимоги погасити кредиторську заборгованість ЖКП «Перспективне» та виконувати чинний договір з обслуговування ліфтів.

 

На нашу думку, посадові особи «Рівне Дім Сервіс» використовують кошти, які збирають з мешканців багатоквартирних будинків за утримання ліфтів, не за призначенням».       

Очолює «Рівне-Дім-Сервіс» Микола Ніколайчук, який не заперечує,  що не платять за обслуговування підйомників . Каже, що чекають на рішення суду. Там намагаються розірвати угоду, за якою з ліфтовиками працювало колишнє ЖКП. Бо документ передбачає величезні штрафи за несвоєчасні розрахунки.

«Додаткові угоди, які передбачають штрафні санкції десь у 700 тисяч гривень. У межах цього подано позов до суду з метою розірвати договір достроково», — каже Микола Ніколайчук.

Ліфтовики тим часом попереджають, що можуть вимкнути до 60 ліфтів у мікрорайоні «Північний». Споживачам необхідно чекати на рішення суду, або створити ОСББ, чи обрати іншу управлінську компанію. 

«Своїм будинком можете обрати будь-яку компанію, будь-яку ліфтову та з обслуговування будинку. В чому проблема? Виберіть компанію з хорошою репутацією та обіговими коштами та переходьте до неї», — радить міський голова Володимир Хомко. 

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: Ліфтиліфт
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень