У Рівному імітували витік хімікатів на АЗОТІ (ФОТО)

Таку легенду відпрацьовували під час командно-штабних навчань з силами цивільного захисту

Сьогодні на Рівненщині розпочалася практична фаза командно-штабних навчань, про які ми повідомляли раніше.

За легендою навчань, через погіршення погоди призупинено рух на окремих ділянках доріг, ускладнено рух тролейбусів, фіксуються пошкодження ліній зв'язку, виникли численні аварії на електричних мережах, системах водопостачання, газопроводах, порушено нормальні умови життєдіяльності понад 16 тисяч осіб, є загиблі та травмовані. Найбільш постраждали міста Вараш, Костопіль, Рівне, а також Зарічненський, Володимирецький, Костопільський, Рівненський та Здолбунівський райони області.

Координацію дій у таких випадках відпрацьовували у режимі відеоселекторної наради.

Потому командно-штабні навчання продовжилися на території ПАТ «Рівнеазот». За легендою навчань, через порушення технологічного процесу сталася розгерметизація однієї ємності з аміаком (200 м3) та викид 50 тон аміаку у навколишнє середовище.

Тож персонал підприємства мусив зпрогнозувати можливу зону забруднення та займався евакуацією із зони забруднення.  За лічені хвилини на місці виникнення надзвичайної ситуації створюється штаб з ліквідації надзвичайної ситуації.

До місця аварії прибувають підрозділи рятувальників які лафетними установками здійснюють осадження хмари аміаку водяними завісами та проводять розбавлення аміаку до безпечної концентрації.  Тим часом, чергова бригада медиків «швидкої» розгортає пункт прийому та сортування потерпілих, після чого надає необхідну екстрену допомогу. 

За результатами хімічної розвідки встановлено, що розповсюдження хмари аміаку локалізовано, концентрація парів аміаку у повітрі в межах допустимих норм. Розбавлений водою аміак здренований в резервну ємність.

Також, на цьому етапі навчань було організовано проведення практичних заходів з евакуації населення із зони хімічного забруднення в селі Городок Рівненського району та прийому громадян в безпечному спеціально визначеному місці. Заради проведення навчань сьогодні у Городку було обмежено рух транспорту.

За діями служб цивільного захисту уважно стежили представники ДСНС України, які по завершенню заходів мають дати реальну оцінку стану готовності спецслужб Рівненщини до вирішення завдань цивільного захисту у мирний час та в особливий період.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень