У Рівному хочуть перейменувати вулицю з російською назвою

Звернули увагу на неукраїнську назву вулиці у міському управлінні містобудування та архітектури

Зокрема, виявилося, що хоч скрізь на табличках на будинках і в деяких документах написана назва вулиці у Басовому Куті – Малорівненська,

насправді  у місті такої вулиці не існує.

Натомість є

вулиця Малоровенська.

І саме ця назва внесена до Єдиного реєстру назв вулиць України.

Заступник начальника міського управління містобудування та архітектури Василь Мельник каже, що на невідповідність назви вулиці звернули увагу при видачі вихідних даних та будівельних паспортів на нерухомість:

Зараз, оскільки здійснюється державна реєстрація електронна, то коли, умовно, людина хоче переписати, подарувати якийсь об’єкт нерухомого майна, є необхідність так само вирішити питання і з землею.

І ось до мене зверталися, здається, троє людей, стосовно того, що коли вони почали здійснювати дії з об'єктами права власності, нотаріуси не беруть документи через те, що у праві власності на об'єкт нерухомого майна стоїть назва вулиці Малоровенська, а у документах на землю вказана адреса – Малорівненська.

За словами Василя Мельника, при перйменуваннях вулиць на це ніхто не звернув уваги. І нині навіть реєстрація у людей – на вулиці Малорівненській.

Нині управління містобудування та архітектури підготувало проект рішення міськради про перейменування вулиці Малоровенської, щоб мешканцям міста було легше оформляти документи. Його розглянуть на одній з найближчих сесій міськради.

Втім, Василь Мельник каже, що таких вулиць у місті, у назвах яких є невідповідність у документах, чимало. Тож нині він доручив усі їх знайти, щоб перейменувати.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень