«Витязю - чуб, змію - колір аквафреш», - рівняни про ідею декомунізації фонтану

Про те, що начальник міського управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко пропонує декомунізувати фонтан у міському парку імені Шевченка, сайт Радіо Трек писав у публікації У Рівному пропонують декомунізувати фонтан

Мешканці Рівного таку ідею не зрозуміли, а дехто навіть її рокритикував. Вони писали у соцмережі Фейсбук:

Makar VitaliyMakar Vitaliy А до чого тут декомунізація? Невже змій під неї попадає? :) тому Максименку немає по ходу чим зайнятись, напевно. Як би він його не перейменовував, він так і залишиться Стоматологом. Я, наприклад, дуже мало чув, щоб хтось казав "давай зустрінемся біля Іллі Муромця".

Victor Ostafi Шизофрения процветает...уже фонтан мешает.

Edward Khitry Коли ще був школярем, почув думку, чого саме ця фігура стоіть у Рівному. Правда, не пам"ятаю від кого) Казали, що за якоюсь легендою Змій Горинич - син річки Горині. І після того як Добриня Микитич ( а не Ілля Муромець, до речі) його вбив, Горинь, з горя, з широкої великої річки стала дуже хвиляста і небезпечна)))

Вадим Бобриков Побідоносець? ... Нехай вже буде Стоматолог... Ви його можете назвати як хочете, але він все одно залишиться Стоматологом. Хоча я завжди називав його Богатирем...

Katerina Berezyuk Я проти!!!!!

Тарас Адаменко Може реставрувати? До чого тут декомунізація?

Юрий Теодорович Задовбали вже з тими перейменуваннями! Всі й так давно забули, що крім "Стоматолога", була колись ще й інша назва - так тепер нагадали... А от я, наприклад, давно пропоную мою вулицю перейменувати: ну не подобається (і не тільки мені) жити на вулиці "могили" (коли я народився, назва була набагато гарнішою)! Особливо зважаючи на назви навколишніх вулиць... А любителі розказувати, що це на честь "видатного українця", нехай свою вулицю так називають.

Nataliya Kaminska Інколи складається враження, що ми живемо в країні суцільного абсурду ! В країні, в місті... Ну скажіть до чого тут сам термін "декомунізувати" ? Яке відношення Ілля Муромець має до комунізму?! Та цей фонтан, як називали Стоматологом, так і будуть називати! Яке перейменування? Чи комусь потрібно гроші з бюджету списати? Юрій Змієборець, якщо я не помиляюсь, на коні ! То може коня ще втулите Муромцю між ноги ?! Ні. Ми таки живемо в країні абсурду ! Одні пропонують дурню, а інші ще й дискутують на цю тему!

Валерій Куліков А там шо, Сталін Троцького зрєнія лішаєт?

Роман Данилюк богатирю - козацького чуба, а змія - викрасити в аквафреш

Тим часом, начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко вже заявив виданню "Рівне вечірнє", що його фраза про декомунізацію фонтану була жартом:

Це був жарт, який сказали в коридорі міськради, бо ж цей пам'ятник «Іллі Муромцю» ніякого стосунку ні до декомунізації, ні до іншого уславлення радянської влади немає. Особливо активним активістам і землякам, які не підбирали слів, хочу сказати, що ви — молодці. Тому можете записати собі в актив, що не дали «злочинній владі» спаплюжити честь та гідність вашого героя дитинства.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень