У Рівненському районі людям заважають жити …свині (ФОТО)

Мова йде про скандальне підприємство «Агрокор – М», що в селі Грабів, яке займається вирощуванням свиней

Місцеві мешканці скаржаться на різкий запах нечистот, що поширюється на сусідні від підприємства села.

Як розповідають люди, проблема існує вже не один рік і з 2013 року працює комісія, що мала б вирішити питання. Втім, поки результатів це не дало. Тож жителі сіл Оржів та Грабів влаштували мітинг під стінами Рівненської райдержадміністрації. Вимоги до «шкідливого» підприємства озвучив один з представників Віктор Бегей:

Основні вимоги до ТОВ «Агрокор – М»: накрити лагуни (мова йде про лагуни, в яких зберігаються відходи – прим. ред.), вивозити відходи у відведені місця, не менше 2000 метрів від забудови, привести діяльність ТОВ «Агрокор – М» до вимог Законодавства України.

Представник компанії, фінансовий директор Олена Піпіч, відповіла на представлені закиди та вимоги:

Вивозити відходи у відведені місця: є лист від компанії «Агрохолдинг «Зоря» і ми будемо вивозити на поля лише ті, які знаходяться в санітарній зоні від будинків.

Також представниця Агрокору запевнила, що офіційну відповідь громаді нададуть у п‘ятиденний термін.

Втім, ще однією вимогою людей, цього разу до Рівненської райдержадміністрації, було звільнення голови Володимира Пилипчука. Пов’язано це з нещодавньою газетною публікацією, в якій Пилипчук називає скандал навкого свинокомплексу «роздутим», а слова людей – лише «на 30% правдивими».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень