У Рівненському онкодиспансері взялися за недобудову (ФОТО)

Давно закинуте приміщення мають перетворити на сучасний хірургічний корпус

Його почали будувати майже 20 років тому, але роботи так і не завершилися. Будівельні норми змінилися, проект застарів.

Роботи відновили вже цього року. Планується, що хірургічне відділення у новому приміщенні міститиме 4 сучасних операційних.

Над проектуванням незавершеного корпусу обласного онкодиспансеру нині активно працюють фахівці Рівненської філії держпідприємства «Діпромісто».

Над проектом перетворення довгобуду у сучасну будівлю займається Роман Семенченко, який є автором проектів перинатального  центру, Володимирецької райлікарні, а також спорткомплексу на Макарова у Рівному.

Наразі онкодиспансер має три корпуси – хірургічний, радіологічний та блок забезпечення. Тут пацієнти проходять діагностику та лікування.

Медзаклад розрахований на 230 місць. Однак, існує потреба у їх збільшенні. Торік тут отримали допомогу близько 8 тисяч людей з різних областей України. За цей час лікарі провели майже 5 тисяч операцій. У новій будівлі повинні з’явитися ще 40 ліжко-місць.

За словами головного лікаря онкодиспансеру Григорія Максим’яка,

Зараз не працюють лінійні прискорювачі у Києві та Львові. Тому до нас на лікування їдуть пацієнти чи не з половини України. Окрім того, наша установа – єдина, в якій лікують дітей з народження до 8 років.

Після того, як проектанти виготовлять документацію, її надішлють на експертизу. У разі позитивного висновку – будівельники візьмуться до роботи. На це в обласному бюджеті передбачено майже 10 млн грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень