У Рівненському міському управлінні освіти прокоментували суперечливе опитування Міносвіти

Воно стосується відносин між Україною та Росією

Нагадаємо, вже кілька днів поспіль у соцмережах обговорюють наміри Міносвіти провести опитування серед школярів 7-11 класів на тему відносин між Україню та Росією.

Зокрема, його оприлюднила активіст та письменниця Лариса Ніцой.

Опитування складене російською мовою і містить неетичні та антидержавницькі запитання. Зокрема, щодо можливості існування політичного і економічного союзу між Україною і Росією, щодо ідентичності української та російської культур, щодо можливості бути однією державою з Росією та навіть можливості розпаду України на окремі держави.

Заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик запевняє, що вказівок проводити подібні опитування в управління з Міністерства не надходило. Ані цьогоріч, ані у попередні роки.

Більше того, такі опитування не можна проводити серед неповнолітніх, вважає Катерина Сичик:

Школярі є неповнолітніми. І для того, щоб вони якусь думку висловлювали з того чи іншого приводу, це потрібно погоджувати з батьками. А це питання дуже серйозне. Тож, швидше за все, доросле населення хтось би опитував. Що стосується дітей, то таких опитувань ми не проводили.

Отож, рівненські чиновники запевняють, що про подібні опитування ніколи не чули.

А як повідомила активістка в одному зі своїх останніх дописів на ФБ, питання до анкетки підготувала така собі MYMEDIA, яка має гасло: «Семь стран – одна идея».

Фірмочка фінансується з Данії і має на свою анкетку з неприпустимими питаннями сертифікат. Хто ж цю анкету сертифікував? Хто їй присвоїв знак якості і благословив у добру путь по українських школах? Таким «святителем» виступила Національна академія педагогічних наук України.

Також за даними Лариси Ніцой, подібні вивчення думки школярів вже не раз проводилися у південних та східних регіонах України. А цьогоріч з подачі Міносвіти про його проведення оголосили на сайті Одеського обласного управління освіти і вже встигли провести у Миколаївській області.

Нагадаємо, раніше рівнянка вже звинувачувала Міносвіти у проросійській позиції, через залучення українських школярів до участі у олімпіаді, ініційованій "Астрономічним товариством РФ".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень