Начальник облуправління освіти прокоментував скаргу на побори у Рівненській українській гімназії

Поскаржилася на великі суми, які збирають з батьків дітей, депутат Острозької районної ради Ольга Шевчук

Григорій Таргонський 

Адже діти її знайомих навчаються у цій гімназії. На цю тему ми писали у публікації  «Без плати – не отримаєш табель»: на Рівненську українську гімназію скаржаться через побори

На неї відгукнувся начальник обласного управління освіти і науки Григорій Таргонський. Він зауважив, що про дотримання законодавства у питанні збору, обліку і використанні благодійних внесків у школах та дитсадках говорили на нарадах з начальниками відділів (управлінь) освіти. Проте, стан справ свідчить про недостатній контроль керівників органів управління освітою за цією ділянкою роботи. Як приклад, Григорій Таргонський навів інформацію про те, що тільки на початок цього навчального року надійшло ряд звернень та депутатських запитів про неправомірні збори коштів у окремих загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах.

Тому начальник облуправління освіти і науки наголосив, що, відповідно до законодавства : 

Благодійні внески вносяться на добровільній основі без обумовлення конкретної суми до спеціального фонду установи через рахунки в держказначействі. Керівники навчальних закладів щороку повинні проводити звіти перед батьківською та педагогічною громадськістю про використання благодійних та спонсорських коштів. Також благодійні внески надходять на розрахункові рахунки громадських організацій або благодійних фондів, створені піклувальними радами та батьківськими комітетами, які за своїми повноваженнями мають право сприяти залученню додаткових джерел фінансування навчального закладу з обов’язковим оформленням відповідної документації. Дирекція школи та педагогічні працівники не можуть втручатися у діяльність благодійних фондів і піклувальних рад.

Щодо введення додаткових освітніх послуг за рахунок батьків у навчальних закладах, то їх мають надавати лише за згодою (заявою) батьків дитини або осіб, які їх замінюють, і на основі угоди між батьками та навчальним закладом.

Окрім цього, начальник облуправління освіти нагадав, що

керівники місцевих органів управління освітою та керівники навчальних закладів несуть відповідальність згідно із законодавством про боротьбу з корупцією.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень