Радість батькам Рівного: депутати спробують повернути місту віддані колись дитсадки

Мова йде про два приміщення, у яких колись розташовувалися дошкільні заклади

У приміщенні на вулиці Дубенській 71-А нині розташовуються чотири установи: управління Державної пенітенціарної служби у Рівненській області, обласний центр з надання соціальних послуг інвалідам, обласний центр соціальних служб для дітей сім’ї та молоді і центр соціально-психологічної допомоги. І належить це приміщення місту. Наскільки реально відновити тут роботу дитсадка – розповідає начальник міського управління освіти Василь Харковець

Це реально. Але воно потребує трошки часу. Тому що ми за дорученням заступника міського голови Галини Кульчинської писали листи на відповідні структури. Тому що в свій час це приміщення було передано у тимчасове користування і в оренду – тоді, коли не було потреби і  не було попиту на садочки. Ми написали такі листи, щоб орендарі (ми їх попередили) шукали собі приміщення.

 

Тим часом, депутати міськради Рівного вже на найближчій сесії планують прийняти рішення про відновлення тут дитсадка. Окрім цього, вони збираються попросити у Рівненської обласної ради віддати у комунальну власність місту приміщення ще одного колишнього дитсадка – на вулиці Дубенській, 64, у якому нині розташований обласний центр психічного здоров’я населення. Депутати пояснюють, що у Рівному останнім зросла народжуваність, а місць у дитсадках не вистачає, і що повернути місту приміщення – дешевше, ніж будувати новий дитсадок.

До речі, у непристосоване під медзаклад приміщення дитсадка на Дубенській, 64 психдиспансер обласного центру психічного здоров'я населення переселили у 2005 році з вулиці Дворецької, 48 (колишня Димитрова). Бо приміщення на Дворецькій купила інвестиційно-будівельна компанія «Регіон», яку очолював близький родич тоді в. о. голови Рівненської облдержадміністрації Василя Берташа - Андрій Берташ.

Василь Харковець каже, що, якщо у цих двох приміщеннях на Дубенській вдасться відновити дитсадки, то це дозволить забезпечити дошкільною освітою близько 500 дітей міста. 

Нагадаємо, що ми також писали За скільки часу потрібно ставити дитину на чергу у дитсадок Рівного?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень