У Рівному – скандал: студентам і їхнім батькам повідомили про рейдерське захоплення вишу

Мова йде про Рівненський економіко-гуманітарний та інженерний коледж

У письмових зверненнях, які вручили вчора на зборах батькам і студентам коледжу, від імені директора коледжу Петра Тадєєва міститься звинувачення ректора Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені Степана Дем’янчука Анатолія Дем’янчука і його родичів у рейдерському захопленні коледжу, який буцімто стався 20 вересня. 

Про такі звернення у соцмережі Фейсбук повідомила юрист з Рівного, громадська активістка Ліана Диновська:

.

Ми попросили прокоментувати це ректора Міжнародного економіко-гуманітарного університету Анатолія Дем’янчука:

Анатолій Степанович Дем’янчук не має ніякого відношення до коледжу особисто. В коледжу є засновники, які керують його діяльністю. Їх там декілька. Одним із співзасновників є Міжнародний економіко-гуманітарний університет, не Дем’янчук. І засновники збиралися кілька разів. Вирішують питання щодо подальшої діяльності коледжу. Ніяких захватів там нічого не проходить. Там проходять зустрічі з батьками і студентами, із засновниками щодо виходу із тої ситуації, яка там склалася серйозна. Якщо Тадєєв хоче – хай приходить, сідає й керує.

 

Також Анатолій Дем'янчук запевнив, що у нього немає ніякого конфлікту з директором коледжу. Втім, зауважив, що Петро Тадєєв «повинен підходити до людей», адже він уникає зустрічі з батьками, студентами, засновниками закладу, хоча теж є одним із засновників.

В чому причина звинувачень Тадєєва - не можу сказати. Мені це дивно. Щодо того, що буцімто Тадєєва звинувачують у привласненні 7 мільйонів гривень, про це нічого не знаю. Звинувачувати можна, якщо є докази. Інформацію про буцімто привласнення грошей озвучували вчора на зборах. Але всі посміялися з цього.

Анатолій Дем’янчук не приховував, що у коледжі складна фінансово-господарська ситуація. Тож співзасновники зберуться на збори, щоб намітити шляхи виходу з ситуації.

Думаю, ситуація буде роз’яснена, коли відбудеться ревізія коледжу за останні чотири роки. Чи продовжить існувати заклад і чи варто у ньому вчитися? Засновники вчора вирішили з батьками і студентами, що коледж буде далі працювати і розвиватися.

Між тим, батьки студентів коледжу скаржаться, що у ньому не проводять навчання всю зиму, що з метою економії коштів восени та взимку у закладі не вмикають опалення і не відчиняють туалети. Також розповідають, що тут без попередження щороку підвищують плату за навчання, зі студентів беруть по 30 гривень за кожну пропущену пару, що лекції їм читають не викладачі, а бібліотекарі та навіть сторожі тощо. Такі скарги на зборах від батьків чув і Анатолій Дем’янчук, що й підтвердив кореспонденту Радіо Трек.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень