Е-щоденник запровадили у школі Рівного: як реагують батьки та діти

Про нову систему розповів директор навчального закладу

Фото ілюстративне

Дізнатися оцінки дитини та її відвідуваність батьки учнів школи-ліцею №2 у Рівному тепер можуть онлайн.

Цього тижня там запрацювала система електронного оцінювання.

В рамках пілотного проєкту «Електронний щоденник та журнал» систему впроваджують і в інших містах. Втім, у Рівному школа №2 стала першою, де її запровадили.

Фото UA:Рівне

Програму надала київська фірма «Моя школа». Під час карантину ми зустрічалися з менеджером компанії, який ознайомив педагогічний колектив з роботою та програмою нових щоденників, - розповів директор навчального закладу Андрій Нагорний.

 

Під час карантину у школі вчителі знайомилися з програмою, вчилися користувалися нею.

 

Перевіряли документи батьків, які дали згоду на те, що такі електронні щоденники були підключені до їхніх мобільних.

 

Не всі батьки дали згоду на те, щоб користуватися електронними щоденниками. Однак деякі батьки доносять заяви і ми їх підключаємо до системи.

Фото ілюстративне

До програми електронного щоденника підключені всі діти з 1 до 11 класу. Для впровадження проєкту школа отримала 46 електронних журналів.

Варто зазначити, що жодних фінансових витрат під час користування програмою  ні школа, ні батьки не несуть. Наразі програма безкоштовна.

Директор навчального закладу Андрій Нагорний розповів, що з допомогою програми «Електронний щоденник та журнал» вчитель не тільки повідомляє батькам оцінки їхньої дитини, а й інформує про спізнення на урок.

У програмі вчитель ставить оцінки, відмічає відсутність, запізнення на урок. А також може відправити смс-повідомлення про будь-які зауваження щодо поведінки дитини під час уроку.

 

Дітям молодших класів не ставлять оцінки. Тож батьки отримують смайлик, які вказують на успішність дитини.

 

Наприклад, якщо батьки отримують веселого смайлика, то це означає, що в дитини добре йде навчальний процес, вона добре адаптується до навчального процесу.

Він розповів, що нині батьки системою електронного оцінювання задоволенні, оскільки самостійно можуть відстежити успішність дитини. А от самі діти ставляться до нововведення по-різному.

Заступниця начальника міського управління освіти Катерина Сичик розповіла, якщо інші школи будуть готові до такого нововведення, то управління освіти посприяє тому, аби електронні щоденники з’явилися і там.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень