У Рівненській обласній лікарні провели унікальну операцію

Йдеться про видалення частини печінки

Зокрема, вперше в Рівненській області провели подібне оперативне втручання в Центрі лапароскопічної малоінвазивної хірургії . Унікальність цієї операції полягає в тому, що її провели малоінвазивним способом за допомогою спеціальної апаратури. Такий спосіб хірургії є малотравматичним і дозволяє проводити втручання з мінімальною кількістю розрізів на тілі.

Як розповідає завідувач Центру Олександр Потійко, це не єдине нововведення в Центрі. За його словами, у Центрі ввели також і ще одну нову процедуру. Далі пряма мова:

За останній рік ми не лише цю нову операцію ввели. Ми ввели операції на грижу стравохідного отвору діафрагми. Тобто, це операція при розширенні діафрагмального кільця. Ми вже провели 5 таких пацієнтів, ці діафрагмальні методики ввели. Ми цього не висвічували, але вже зробили

Щодо вартості, то платити пацієнту доведеться за спеціальні зашиваючі касети, що використовуються під час операції. До прикладу, на вищезгадану резекцію використали три такі касети, вартість однієї – 5 000 гривень. Втім, лікарі відзначають, що намагаються забезпечити касети за рахунок гуманітарної допомоги. У випадку з резекцією пацієнтка оплатила лише одну з трьох.

Варто зауважити, що Центр лапароскопічної малоінвазивної хірургії працює вже 19 років. За  рік в його стінах проводять близько 1300 операції, понад 700 з них – малоінвазивним способом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень