У Польщі засудили 21 українця за продаж контрабандних цигарок на мільйони

Де вони брали товар – суду невідомо

Фото - з dzienniklodzki.pl

Окружний суд у Лодзі (Польща) виніс вирок 21 громадянину України, які фасували і продавали контрабандні цигарки в Польщі на мільйонні суми. Про це повідомив Dziennik Lodzki.

Фото - з dzienniklodzki.pl

Українців звинуватили в участі в організованій злочинній групі і фінансово-податкових злочинах. Лідер угруповання, 33-річний громадянин України Микола П., отримав 4 роки ув’язнення та 12 тис. злотих штрафу. Також у нього вилучили 52 тис. злотих, які він заробив від продажу товару. Інших 20 обвинувачених засудили до одного року позбавлення волі з відтермінуванням на 3 роки та оштрафували кожного на суму від однієї тисячі до чотирьох тисяч злотих.

Поки що вирок не набрав чинності і може бути оскаржений. Справі уже майже півтора року – злочинне угруповання викрили ще у вересні 2019 поблизу міста Рава Мазовецька.

Ілюстративне фото

Українці орендували будинок, який використовували для пакування цигарок. Наразі не встановлено, звідки самі цигарки – у підпільному цеху займалися лише фасуванням у пачки.

Тоді поліцейські затримали на гарячому 26 чоловіків, але 5 були новачками – у свій перший день вони ще не встигли стати до роботи. До них претензій не мали і відпустили одразу, інших заарештували.

Більшість із затриманих приїхала на заробітки з Хмельницької області і не мали постійної роботи в Польщі, лише тимчасові підробітки.

Слідчі встановили, що від травня до вересня 2019 року підпільний цех встиг запакувати щонайменше 11,5 мільйона цигарок загальною вартістю понад 8 мільйонів злотих. Внаслідок несплаченого акцизу держбюджет Польщі втратив 10 мільйонів злотих. Суд так і не встановив, звідки надходили цигарки, тобто чи обвинувачені ввозили їх в Польщу контрабандою, чи десь купували.

Ангеліна Ралко

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень