З України до Сербії намагалися вивезти величезну антикварну колекцію (ФОТО)

Авто з контрабандою спокійно залишило територію України, його затримали сербські митники

За повідомленням порталу Балканський оглядач,

У ніч на 29 грудня 2020 року на прикордонному переході Сербська Црня сербські митники у співпраці з поліцією виявили та запобігли спробі контрабанди багатої археологічної колекції з понад 2000 антикварних предметів різних періодів.

Як зазначається у дописі,

Ця незвичайна колекція була виявлена ​​на в'їзді в країну у вантажівці з румунськими номерами, якою керував 46-річний громадянин Сербії.

Фото kurir.rs

 Вантажівка, яка перевозила паркет з України до Сербії, стояла в черзі для регулярного в'їзного контролю, водій на запит митників сказав, що він перевозить лише два пакети цукерок, а також товар, який вказано в митній документації.

Під час детального огляду транспортного засобу було встановлено, що кабіна вантажівки та бічний ящик для інструментів були заповнені незадекларованим антикваріатом різних періодів: епохи бронзи, візантійського періоду, середньовіччя, а також предметів давніх слов’ян та кельтів.

Всього митники нарахували 2113 предметів, серед яких найчисленнішими є підвіски, персні, різні інструменти та зброя тощо.

Серед декоративних предметів є браслети, брошки, шпильки, а також заколки для волосся, серед предметів зброї -  багато наконечників для списів, стріл, сокир і навіть булави!

Колекція також містить предмети посуду: кілька ложок, голки, різці, ключі, шпори, пряжки ременів, ґудзики та монети.

Фото kurir.rs

З огляду на розмір та різноманітність колекції, визначити вартість без експертної оцінки неможливо, і всі предмети будуть передані на експертизу.

Однак очевидно, що вантаж має велику історичну та археологічну цінність.

Водій-порушник сказав митникам, що колекція не є його, але він погодився перевезти її з України до Сербії за невелику плату, і що йому сказали, що хтось зв’яжеться з ним після його прибуття до країни.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень