У Китаї з'явився небувалий монумент Мао Цзедуна

Пам'ятник померлому лідеру китайських комуністів виріс практично посеред посівних полів

Висота монумента, покритого золотою фарбою, становить майже 37 метрів. Його зводять у селищі Жушіганг китайської провінції Хенань. 

Як повідомляють місцеві ЗМІ, на його створення підприємці КНР витратили 3 млн юанів ( близько 420 тис. євро). Масштабне будівництво уже на фінальному етапі. 

До слова, провінція Хенань, де встановлено монумент,  в кінці 1950-х була однією з місцевостей, найбільш постраждалих від голоду під час організованого Мао "Великого стрибка". Це економічна і політична кампанія, що проводилася в Китаї з 1958 по 1960 рік. Її метою було зміцнення індустріальної бази і різкий підйом економіки країни. У результаті цього соціального експерименту від голоду загинули близько 40 мільйонів осіб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень