У Києві розповіли про реєстрацію Рівненської єпархії ПЦУ

Мінкульт назвав наклепом звернення депутатів Рівненщини щодо реєстрації ПЦУ

Депутати обласної ради звинувачували Мінкульт у затягуванні процесу реєстрації Рівненської єпархії ПЦУ. Відповідне звернення проголосували та адресували Президентові України.

Втім, напередодні на сайті Мінкульту з’явилась інформація про те, що

два управління, Рівненської та Рівненсько-Волинської єпархій, зареєстровані у відомстві.

Також у заяві міністерства йдеться про те, що з 20 лютого по 15 березня їм надійшло 16 пакетів документів:

Значно раніше цього визначеного законодавством терміну, за результатами опрацювання цих пакетів документів були зареєстровані такі статути у новій редакції…

 

Станом на 19 березня звернень щодо реєстрації статутів управлінь єпархій УкраїнськоїПравославної Церкви (Православної Церкви України), окрім вказаних вище, до Міністерства культури України не надходило.

 

Принагідно інформуємо, що нереєстрація статуту у новій редакції управління єпархії, яке відповідно до частини другої статті 7 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» є релігійною організацією, що представляє релігійне об’єднання – єпархію, не є перепоною для реєстрації обласними державними адміністраціями відповідно до частини третьої статті 14 вказаного Закону статутів у новій редакції тих релігійних громад, які прийняли рішення про зміну підпорядкування релігійному центру й змінили власну юрисдикційну належність з Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом на помісну Українську Православну Церкву (Православну Церкву України).

 

У зв’язку з усім, викладеним вище, Міністерство культури України вважає інформацію, яку подано в проекті рішення, оприлюдненому 14 березня на сайті Рівненської обласної ради щодо нібито «зволікання у реєстрації єпархій Української Православної Церкви(Православної Церкви України)», такою, що не відповідає дійсності...

 

Вважаємо, що риторика безпідставних звинувачень, яку обрали автори згадуваного звернення, є хибною й такою, що дискредитує, на догоду країні агресору, органи влади України.

При цьому у Мінкульті зазначили, що обласна адміністрація може реєструвати сам факт переходу від УПЦ (МП) до ПЦУ:

Принагідно інформуємо, що нереєстрація статуту у новій редакції управління єпархії, яке відповідно до частини другої статті 7 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» є релігійною організацією, що представляє релігійне об’єднання – єпархію, не є перепоною для реєстрації обласними державними адміністраціями відповідно до частини третьої статті 14 вказаного Закону статутів у новій редакції тих релігійних громад, які прийняли рішення про зміну підпорядкування релігійному центру й змінили власну юрисдикційну належність з Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом на помісну Українську Православну Церкву (Православну Церкву України).

Додамо, що на Рівненщині реєстрацією релігійних громад займається обласне управління культури і туризму. Діятимуть за принципом «єдиного вікна». Документи працівник управління прийматиме у рівненському ЦНАПі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень