Викинути колаборантів і змусити Мінкульт: рівненська облрада звернулася до Президента

Рівненська обласна рада звернулася до Президента з проханням змусити Міністерство культури почати реєстрацію ПЦУ.

Досі жодна громада не змогла перереєструватися до новоутвореної церкви. Хоча за словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, в адміністрації вже давно готові займатися роботою.

Очільник обласної фракції «Свобода» Олександр Савчук підготував проект звернення до Президента з вимогою вплинути на процес реєстрації:

У зв’язку зі створенням ПЦУ припинили свою діяльність юридично Київський патріархат і православна церква. ПЦУ ще юридично не створена. А двох церков ще немає.

На мою особисту думку - це робота російських спецслужб. Тож ми просимо в Президента викинути колаборантів з крісел і змусити Мінкульт до виборів зареєструвати ПЦУ.

Обласна рада звернення підтримала. Тож депутати звернуться до Президента з проханням вплинути на Мінкульт, аби до виборів ПЦУ таки зареєстрували.

Нагадаємо, що голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко раніше говорив, що Рівненську Єпархію могли б зареєструвати вже сьогодні. Однак жодних повідомлень про це від Мінкульту та органів самоврядування не надходило.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень