У рівненському ЦНАПі готові реєструвати релігійні громади

Як тільки буде погодження з Києва 

Поки у Мінкульті зволікають з реєстрацією Рівненської єпархії ПЦУ, область готується до прийому документів від релігійних громад. Відомо, що цим займатиметься обласне управління культури й туризму.

Пакет документів та відповідні заяви прийматимуть за принципом «єдиного вікна»

 

у приміщенні рівненського центру надання адміністративних послуг, що на майдані Просвіти, 2.

У ЦНАПі кажуть, що місце для працівника вже облаштували. Чекають лише офіційного старту процесу, каже заступник начальника управління Тетяна Якобчук:

- Органом реєстрації релігійних громад у межах Рівненської області визначено управління культури та туризму Рівненської обласної державної адміністрації. Відповідно до узгодженого рішення про співпрацю представник управління працюватиме у нас відповідно до узгодженого графіка роботи центру надання адміністративних послуг. З датою ми ще не можемо визначитись.

Зауважимо, до функцій ОДА належить розгляд заяв і реєстрація статутів релігійних громад, а також надання погоджень іноземним священнослужителям, релігійним діячам для здійснення місіонерської діяльності. 

Раніше ці функції здійснювали державні реєстратори в районах та містах. 

Нагадаємо, станом на 14 березня до ОДА жодна православна релігійна громада не подавала жодних заяв, рішень та інших документів про зміну своєї підлеглості. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень