У кількох багатоповерхівках Рівного ліфти працюватимуть 6 годин на добу

Через борги мешканців і зміни у законодавстві

Фото ілюстративне, з Мережі

Роботу ліфтів можуть обмежити шістьма годинами на добу: з 6-ї до 9-ї ранку і з 18-ї до 21-ї години. Такі санкції чекають на мешканців багатоповерхівок, які суттєво боргують, або не створили ОСББ чи не обрали управлінської компанії і водночас - не переуклали договори з ТОВ «Рівне Дім Сервіс».

Йдеться виключно про будинки, які обслуговує ця компанія. Це, зокрема, багатоповерхівки на вулицях Волинської Дивізії, Р. Шухевича, Кн. Володимира, Гагаріна та Коновальця. На окремих під’їздах вже з’явилися відповідні оголошення.

Фото - "РВ"

У чому проблема, редакції Радіо Трек роз’яснив директор «ТОВ Рівне Дім Сервіс» Микола Ніколайчук:

Загалом нам боргують понад 4 мільйони гривень.

 

Відключення ліфтів стосується будинків, де найбільша заборгованість. Поки переглядаємо варіант, що якщо у під’їзду незначні борги – там ліфти відключати не будемо.

Зміни у роботі ліфтів пов’язані насамперед зі зміною законодавства, пояснює керівник товариства:

Органам місцевого самоврядування, тобто Рівненській міській раді, нині заборонено коригувати тарифи і збільшувати їх – незалежно від того, зросли чи ні тарифи на електроенергію, паливо-мастильні матеріали, розмір мінімалки тощо. А підняти тарифи можуть лише мешканці кожного окремого будинку. Тож, точно так само, як і мешканці будинків, ми стали заручниками ситуації.

Микола Ніколайчук наголосив, що востаннє тарифи коригували ще у 2016-му. Проте компанія й досі йде на поступки перед клієнтами: поки що обмежувати роботу підіймачів у будинках за адресами: вул. Вол. Дивізії №№ 15, 21, 29, Коновальця, 11 та Кн. Романа, 9, - там не планують.

Під великим питанням залишається хіба що багатоповерхівка на вул. Шухевича, мешканці якої боргують майже 300 тис. грн. Заборгованість накопичилась не лише за ліфти, а й за електроенергію, зауважив Микола Ніколайчук.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень