У грудні стане відома доля безвізового режиму з ЄС

Усі необхідні умови Україна має виконати в першій декаді листопада

МЗС має передати до Єврокомісії остаточний звіт про виконання плану дій візової лібералізації, а 15 грудня ЄС визначиться, чи отримає країна безвізовий режим із ЄС в 2016 році.

Про це за результатами спеціального засідання Ради реформ заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який уточнив, що саме має зробити влада до 9 листопада.

Найскладніше для України буде ухвалити пакет із 12 законів для візової лібералізації та запустити роботу антикорупційної прокуратури. Зокрема, у депутатів є лише тиждень, аби знайти порозуміння про ухвалення законів для безвізового режиму. Частину законопроектів депутати розглянули, проте так і не винесли остаточного рішення. 

Серед найпроблемніших із них чиновники назвали обмеження недоторканості депутатів, а також поправку до трудового кодексу, яка б забороняла дискримінацію при прийнятті на роботу через сексуальну орієнтацію. Також до пакету входять антикорупційні законопроекти про спецконфіскацію майна і арешт майна, створення нацагенства з розшуку та повернення активів, отриманих від корупційних дій.

Єдиний шанс парламенту схвалити всі ці закони – на останньому пленарному тижні 3-6 листопада.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень