ЄС дає 90 мільйонів євро на децентралізацію в Україні

Європейський Союз готовий надати Україні 90 мільйонів євро, які потрібно спрямувати на проекти децентралізації

Про це сказав комісар ЄС з питань розширення та політики добросусідства Йоханнес Хан під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром – міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадієм Зубком, повідомляє Укрінформ.

«За словами Хана, наразі необхідно налагодити співпрацю між українськими і європейськими експертами, які визначать конкретні проекти, що фінансуватимуться з цих коштів», – зазначається у повідомленні.

Своєю чергою, Зубко наголосив, що українська сторона пропонує в рамках технічної підтримки Офісів реформ створити 40 субрегіональних груп підтримки реформи: «Такі групи надаватимуть технічну допомогу через навчання місцевих органів влади на всіх рівнях. Крім того, групи координуватимуть підготовку новообраних депутатів, а також державних службовців, щодо своїх нових повноважень з управління».

«Інший напрямок, на який будуть спрямовані кошти від ЄС – зміцнення Державного фонду регіонального розвитку, особливо з урахуванням додаткових потреб в інвестиціях для створення і розширення послуг об'єднаних громад», – зазначив Зубко.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що Україна розраховує на підтримку європейських партнерів та надання експертної допомоги в адаптації та впровадженні нового законодавства у сфері регіональної політики.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень