У двох селах Рівненщини – карантин через сказ

Він триватиме два місяці

У двох селах Рівненщини оголосили карантин через сказ. Так, днями у селі Горбаків Гощанського району виявили хвору куницю, а в селі Дермань Перша, що на Здолбунівщині – кота. У цих селах, а також прилеглих до них населених пунктах оголосили карантин та проводять оздоровчі заходи, зокрема - щеплюють домашніх тварин.

Карантин триватиме 60 днів і буде знятий, якщо не виявлять інших випадків сказу, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Додамо, що минулго року на Рівненщині зафіксовано 58 випадків сказу, тоді як у 2014 році – удвічі менше – лише 24. Хворіли як дикі, так і домашні тварини. Найбільше неблагополучних пунктів щодо сказу минулоріч виявлено у Гощанському, Корецькому та Рівненському районах. В усіх неблагополучних пунктах проведені, або ж тривають оздоровчі заходи.

Аби попередити подальші випадки сказу, на Рівненщині торік було щеплено близько 120 тисяч домашніх тварин. Щеплення проводяться безкоштовно, досить лише звернутися до місцевих ветлікарів.

Щоб уникнути небезпеки, ветеринари радять дотримуватися правил утримання домашніх тварин – регулярно робити щеплення проти сказу, виводити собак на прогулянку в намордниках та на короткому повідку. У разі укусу, ні в якому разі не вбивати тварину, а по-можливості доставити у ветлікарню, аби визначити, чи дійсно тварина хвора.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень