На Чорному морі з’явився свій Костопіль (ФОТО)

Українські війські випробовували бойові можливості нового артилерійського катера, названого на честь міста у Рівненській області

Катер після всіх встановлених випробувань в акваторії Чорного моря поповнить бойовий склад надводних сил національного флоту.

Наразі в акваторії Чорного моря тривають державні випробування малого броньованого артилерійського катера (МБАК) «Костопіль».

Це 7-й корпус із серії катерів проєкту 58155, збудований на суднобудівному підприємстві «Кузня на Рибальському».

Як повідомив АрміяInform представник підприємства «Кузня на Рибальському» Леонід Бабак, особливостями цього етапу державних випробувань стала перевірка бойових спроможностей катера, а саме

застосування кормових і носових бойових модулів під час нанесення прицільних вогневих ударів по берегових цілях. Дальність стрільби до мішеней становила до 2 кілометрів.

Крім проведення стрільб у морі, військові моряки разом із заводчанами перевірили морехідні якості катера, швидкість, маневрені характеристики на ходу та під час розворотів, можливості енергетичної установки й апаратури навігації.

Протестували роботу системи захисту від наведення зброї противника.

До слова, «Костопіль», як і інші МБАКи, має низьку візуальну оптико-електронну, радіолокаційну та теплову помітність. Тож катер малопомітний для радіолокаційних та інфрачервоних засобів противника.

Олексій Кондратюк. Фото з Вікіпедії

Нагадаємо, катер названо «Костополем» у грудні минулого року, на честь морського піхотинця Олексія Кондратюка, який народився в Костопільському районі. Кондратюк був навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки десантно-штурмової роти 1-го лінійного батальйону (нині — 503-й батальйон морської піхоти).

 Олексій загинув 17 березня 2017 року в районі населеного пункту Водяне, поблизу Маріуполя.

Після проведення всіх етапів державних випробувань МБАК «Костопіль» увійде до сил постійної бойової готовності національного військового флоту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень