Коли ми чуємо про реформи за стандартами НАТО, усі сміються – розповідь офіцера ЗСУ про реальну ситуацію в армії

Слова офіцера однієї з бригад ЗСУ на своїй сторінці у Facebook наводить відомий український журналіст Юрій Бутусов

На думку офіцера, якого цитує Бутусов:

Військовослужбовці Збройних сил України в зоні ООС на Донбасі гинуть через те, що їм нічим захиститися й дати відповідь ворогові.

За словами офіцера, основні причини втрат – осколкові поранення.

Противник веде обстріл осколковими гранатами РПГ, ВОГами, одного бійця застрелив снайпер. У нас вигідні позиції, панівні висоти, але перші чотири місяці, як ми зайшли, наша артилерія й танки не працювали взагалі, боєприпасів для придушення вогнем нам не давали,

– розповідає військовий.

Військовий порівняв озброєння української армії з озброєнням ІДІЛ.

Коли ми чуємо про реформи за стандартами НАТО, всі сміються. Це обман суспільства, в армії в це не вірить жодна людина, яка реально воює. У нас стандарти озброєння на рівні ополченців із Сирії або Африки,

– зазначає співрозмовник Бутусова.

Він звертає увагу на організацію ЗСУ:

Дійшло до того, що ми самі налагодили виготовлення в польових умовах боєприпасів, щоб було що закидати противнику в окопи. Зараз в армії погіршилося не лише озброєння, а й харчування і речове забезпечення, і ситуація з транспортом.

Згідно з новим наказом зміна форми відбувається за схемою – дві форми на два роки, і крутись як хочеш. Тому воюємо зараз знову у волонтерській формі…

На думку військового, такий бардак відбувається тому, що армії ставлять, як і раніше, не військові, а політичні завдання, стратегії війни немає.

В коментарях під дописом дехто ставить під сумнів слова офіцера, оприлюднені Бутусовим, оскільки у тексті не названо бригаду, про яку йдеться.

Olena Viter Кто-то из журналистов поехал проверить вообще правдивость рассказа этого офицера? Если бы это соответствовало действительности, то Киев уже был бы в составе РФ. Называйте что это за бригада, иначе похоже на фейк.

Проте чимало людей підтверджують дані з допису:

Антон Край Olena Viter называйте что за бригада? Вы представляете, что потом будет этому военному? Все правильно написал. Правда

Дарья Андрусенко-Якотюк Olena Viter к сожалению не фейк, а реальный фронт 2020

Борис Гошко Цікава стаття і цікаві коментарі. На щастя, зараз багато молодих бойових офіцерів, які служать при незалежній Україні. Їх, власне, треба підтримувати. Я довго про це думав і вирішив повернутись у армію. Хоч трішки, але допоможу.

Прочитати допис повністю та приєднатися до обговорення можна за посиланням:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень