ЗСУ шукають кандидатів для майбутніх патрульних катерів Берегової охорони США (ФОТО)

У ВМС ЗС України формують нові екіпажі для катерів класу «Айленд»

Фото АрміяInform

Як повідомляє АрміяInform, у Вербувальному центрі ВМС ЗС України наразі триває набір кандидатів з-поміж військовослужбовців та військовозобов’язаних запасу на військову службу за контрактом на посадах рядового і старшинського складу на катерах типу «Айленд».

Формуються нові екіпажі для майбутніх патрульних катерів Берегової охорони США, які наступного року ввійдуть до бойового складу ВМС ЗС України.

Перевага надаватиметься кандидатам віком до 35 років зі знанням англійської мови. Але рішення ухвалюватимуться індивідуально. В коментарях до допису про набір на сторінці Міністерства оборони у фейсбук вказується , що розглядатимуться кандидати і з інших родів військ.

Фото АрміяInform

Після завершення формування екіпажів на базі Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія» розпочнеться курс із поглибленого вивчення англійської мови, особовий склад також пройде посилену підготовку на базі Навчального центру ВМС ЗС України.

Моряки вдосконалюватимуть штурманську підготовку, підготовку в питаннях із боротьби за живучість, тренуватимуться на сучасних навчально-тренажерних комплексах та вивчатимуть матеріальну частину катерів класу «Айленд».

Після завершення мовної підготовки в Одесі військові моряки вирушать для проведення подальшого навчання в м. Балтимор (США).

Надалі ці катери передислокують до України.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року до бойового складу ВМС ЗС України увійшли перші два патрульні катери класу «Айленд», які отримали назви «Старобільськ» та «Слов’янськ». Ці катери вже успішно виконують завдання в басейні Чорного моря.

За задумом командування національних ВМС, у загальній системі бойового застосування флоту патрульні катери класу «Айленд» залучатимуться до виконання таких завдань як:

ведення спостереження за морською обстановкою, захист цивільного судноплавства, оборона портів і морських комунікацій, патрулювання у визначених ділянках моря, посилення охорони морських ділянок державного кордону, прикриття конвоїв під час забезпечення перевезення вантажів у морі тощо.

Завдяки їхнім морехідним можливостям «Айленди» можна буде застосовувати як у Чорному та Азовському морях, так і в Середземному.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень