Три санаторії на Рівненщині «рятуватимуть» двома шляхами. Якщо не вийде, влада вдасться до інших мір

Або приєднати до інших медзакладів, або...

Зліва - "Новостав", справа - Костопіль

Питання фінансування протитуберкульозного санаторію в Костополі турбує його працівників.

Люди бояться, що залишаться без роботи, адже заклад не уклав договору з НСЗУ.

Точніше, Нацслужба здоров’я не розробила так званий «санаторний пакет», пояснив начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник:

- У нашій області, і не тільки в нашій, склалася така ситуація, коли НСЗУ не передбачила пакету для контрактування санаторної допомоги.

 

Тому на Рівненщині залишилися без фінансування три заклади – протитуберкульозний санаторій у місті Костопіль, протитуберкульозний дитячий санаторій у Новоставі і дитячий кардіоревматологічний санаторій у Козині.

Начальник облуправління охорони здоров’я Олег Вівсянник

Управління охорони здоров’я і обласна державна адміністрація, обласна рада вивчають можливість збереження цих лікувально-профілактичних закладів і сьогодні на порядку денному стоїть питання реорганізації вищезазначених закладів шляхом їхнього приєднання до комунальних підприємств обласної ради, які мають угоди з Національною службою здоров’я.

 

У випадку Костопільського протитуберкульозного санаторію — це реорганізація шляхом його приєднання до обласного фтизіопульмонологічного медичного центру (тубдиспасер у Рівному - ред.). Таким чином, ми зможемо перепрофілювати ліжка і надавати необхідну медичну допомогу у вищезазначеному закладі.

Крім того, є ще інші шляхи збереження лікувально-профілактичного закладу у Костополі, зазначив Олег Вівсянник. Їх вивчають з керівництвом за участю керівників обласної влади.

Нагадаємо, у Костопільському протитуберкульозному санаторії місяць без зарплати 42 працівники. Зараз у закладі 31 пацієнт, а в докарантинні часи працювали з перевантаженням, розповіла головна лікарка Алла Матвійчук журналістам Суспільного. І додала, що на харчування поки що йдуть зроблені раніше запаси.

Дитячий санаторій «Козинський», як і протитуберкульозний «Новостав», з квітня не фінансуються і є у переліку місць для обсервації. 54 працівники козинського санаторію – без зарплат, каже керівник, а половина з них – у планових відпустках, але без «відпускних».

В обласному дитячому туберкульозному санаторії «Новостав» щороку оздоровлюється до 450 дітей. Наслідки у разі закриття таких закладів можуть настати через 10-15 років, прогнозує головний лікар Олег Кравець.

За його словами, вберегти базу закладу від занепаду могло б приєднання до Клеванського госпіталю ветеранів, що потребує розширення. Остаточне рішення – за обласною радою, яка є розпорядником комунального майна.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень