«Вони – сектанти Мунтяна»: родина заморила себе голодом до смерті у Тернополі (ВІДЕО)

Закрилися вдома, не їли, не пили і просто чекали смерті

Ліворуч -- відомий і багатий проповідник Мунтян

У Тернополі померла від голоду сім'я сектантів - 78-річна пенсіонерка та дві її дочки 55 і 50 років. Вони замкнулися у своїй квартирі та відмовилися від їжі й води, що призвело до трагічних наслідків. Про це повідомляють «Надзвичайні новини».

Мешканці будинку переконані, що жінки свідомо прийняли рішення піти з життя у такий спосіб.

Стало відомо зі слів сусідів, що у квартирі ніяких продуктів взагалі не було, крім однієї пляшки олії.

Зазначається, що сім'я жила нелюдимо. Коли жінки перестали виходити з квартири й забирати листи з квитанціями, пройшли тижні, перш ніж сусіди забили на сполох.

55-річна жінка працювала санітаркою в лікарні, але звільнилася близько двох місяців тому.

На початку листопада в поліцію надійшов виклик від стурбованих мешканців будинку про те, що господині квартири давно не показуються, і тепер звідти йде неприємний запах.

Правоохоронці та рятувальники проникли до приміщення та виявили тіла жінок на ліжку. Пенсіонерка з молодшою дочкою вже були мертві, а старша Любов - у критичному стані.

В пресслужбі поліції Тернопільської області поінформували, що смерть жінок могла настати приблизно 2-3 тижні тому.

Жінку, яка вижила, і яка важила близько 30 кг, екстрено госпіталізували, і медики боролися за її життя 5 днів. Але, на жаль, вона теж померла.

За словами анестезіолога Тернопільської лікарні швидкої допомоги Романа Наконечного, пацієнтка часом приходила у свідомість, але нічого не пояснювала.

— Попередня причина смерті - елементарне виснаження, і як наслідок поліорганна недостатність, - розповів лікар.

Сусіди вважають, що жінки вирішили заморити себе голодом з власних релігійних переконань, і таким чином «принести себе в жертву» заради такої віри.

Як розповіла Марія Яриняк, яка добре знала сім'ю покійних:

— Вони вступили в секту Мунтяна, мали намір затягнути туди родичів і друзів, а коли з цього нічого не вийшло - перестали з ними спілкуватися.

Рідні загиблих це не заперечують, але й не коментують.

— У квартирі знайшли 13 тисяч гривень. Очевидно, вони думали вмирати, але залишили 13 тисяч, щоб їх поховали. Це було конкретно сплановано, що вони повинні віддати себе Богові. Ніхто їх не зачіпав, не бив, нічого. Це в їх свідомості заклалося те, що їм потрібно померти для Бога, - висловилася Яриняк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень