У «швидкій» помирає пацієнт. Що робити медикам?

Розповіли у департаменті цивільного захисту та охорони здоров’я

Медикам швидкої медичної допомоги не завжди вдається успішно довести хворого до лікарні.

Трапляються випадки, коли пацієнт помирає або помер просто у «швидкій». Про що у такому разі мають пам’ятати медики, розповіла заступниця начальника департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненщини Олена Гандзюк.

На фото Олена Гандзюк
На фото Олена Гандзюк

За її словами, якщо у кареті швидкої медичної допомоги починає помирати пацієнт, то реанімобілі обладнані усім, аби почати порятунок хворого дорогою до лікарні.

Бригада медиків оцінює стан важкості пацієнта, а саме: свідомість, прохідність дихальних шляхів, сатурацію. Якщо сатурація (ред. – рівень кисню в крові) падає, то підключається киснева терапія, кисень у кареті «швидкої» є.

 

Якщо це серцево-судинна  недостатність, відбувається фібриляція  шлуночків серця, то включають дефібрилятор і надають серцеву реанімацію.

 

Звичайно, бригада «швидкої» обов’язково зв’язується з лікарнею, куди везуть пацієнта, повідомляє про стан пацієнта і реанімаційна бригада вже очікує на пацієнта у приймальному відділені.

Якщо так сталося, що пацієнт помер у «швидкій», то бригада медиків має зателефонувати на 102, тоді виїжджають слідчі, які з’ясовують обставини смерті, а далі діють згідно з алгоритмом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень